A szavazás szünetel  


Helyi hirek | Eseménynaptár | Egyház | Sport
Kultúra | Oktatás | Felhívások | Helyi újság

Szociális földprogram 2011-12

Az Önkormányzat "Szociális földprogram működtetésére" benyújtott pályázata a Wekerle Sándor Alapkezelőtől támogatásban részesült, melynek tartalma az elmúlt évekhez képest módosult. A jelenlegi programban az Önkormányzat által használatban lévő területeken közfoglalkoztatottak közreműködésével folyt zöldség és gyümölcstermesztés.


Varsád Község Önkormányzat a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz benyújtott pályázatával támogatásban részesült Szociális földprogram működtetésére, melyhez a Kormányhivatal Munkaügyi Központjától közfoglalkoztatási támogatást igényelhettünk.

A közfoglalkoztatás időtartama alatt 2011. október 1.-től 2012. június 30.-ig 5 fő foglalkoztatására nyílott lehetőség.


A program keretében 2800 m2-en 60 db gyümölcsfa csemete került telepítésre. A jelenlegi gyümölcsös egy évek óta parlagon fekvő, elbozótosodott terület volt, amit a közmunkások kitisztítottak és művelésre alkalmas állapotba hozták. Akácoszlopokkal körbekerítették, majd dróthálót húztak ki, hogy megvédjék a csemetéket az esetleges vadkároktól. Novemberben elkészítették az ültető gödröket, szerves trágyával megszórták, majd visszatemették, hogy a tavaszi faültetéshez megfelelő minőségű táptalajt kaphassunk. A csemetéket tavasszal, agrárszakember közreműködésével elültették, majd folyamatosan gondozták. Tavasszal felállításra került egy 40 m2 nagyságú fóliasátor, ahol paprika, paradicsom és káposztafélék palántáit nevelték.

Szabadföldi termesztésre burgonya, hagyma, zöldborsó, zöldség, sárgarépa és bab került veteményezésre.

A programban résztvevők a 8 hónapos foglalkoztatás alatt olyan használható ismeretekhez jutottak, amiket a saját kertjük megművelése során is hasznosítani tudnak, valamint 5 család 8 hónapon keresztül rendszeres havi jövedelemhez jutott, valamint a saját kertjükben megtermelt zöldségfélékkel hozzájárultak családjuk egészséges táplálkozásához.
Felhasználónév:
Jelszó: