A szavazás szünetel  


Helyi hirek | Eseménynaptár | Egyház | Sport
Kultúra | Oktatás | Felhívások | Helyi újság

Óvoda és Művelődési Ház külső rekonstrukciója, energetikai korszerűsítése - 1778579475 azonosító számú pályázat

Az ”Óvoda és Művelődési Ház külső rekonstrukciója, energetikai korszerűsítése” című, 1778579475 azonosító számú pályázat keretében Varsád Község Önkormányzata olyan fejlesztést hajt végre, amely révén a falu központi részén fekvő épületegyüttes energetikai korszerűsítése és külső rekonstrukciója, illetve az épület udvarának megújítása történik meg.


Varsád Község Önkormányzata 2016-ban pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Operatív Program Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés című, VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú pályázati konstrukció keretében, azzal a céllal, hogy a település Óvodája és Művelődési Háza megújuljon, és ezzel a településképe is javuljon.

Az Önkormányzat 2017 júliusában értesült arról, hogy pályázatát támogatásra érdemesnek ítélte meg a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága. Az elnyert, vissza nem térítendő támogatási összeg: 28 957 527 Ft, míg a teljes beruházás a tervek szerint bruttó 33 616 513 Ft lesz, melyből a projekt keretében 30 481 620 Ft elszámolható. (A támogatási intenzitás 95%.)

A tervezett beruházás helyszíne: Varsád, Kossuth utca 15-16. 269 hrsz.

Az ”Óvoda és Művelődési Ház külső rekonstrukciója, energetikai korszerűsítése” című, 1778579475 azonosító számú pályázat keretében Varsád Község Önkormányzata olyan fejlesztést hajt végre, amely révén a falu központi részén fekvő épületegyüttes energetikai korszerűsítése és külső rekonstrukciója, illetve az épület udvarának megújítása történik meg.  A projekt megvalósításával a Község szépül, és egy újabb önkormányzati tulajdonú épület válhat energetikai szempontból korszerűbbé.

 

A projekt kivitelezését követően a több mint 100 éves épület hőszigetelést, födémszigetelést, vízzáró-szigetelést kap, a falazat, homlokzat javításra kerül, kicserélik az épület külső nyílászáróit, és az épület közvetlen környezetében látvány térelem kialakítása, és ehhez kapcsolódó tereprendezési és építési munkák elvégzése történnek meg. Ezekkel a lépésekkel megvalósulhat a pályázat konkrét célja, miszerint, hogy Varsád Község településképe vonzóbb legyen, és a településközpont kellemes, rendezett benyomást keltsen a falu lakóiban és településre látogatókban. A beruházás további pozitív hozadéka az energetikai hatékonyságot növelő beruházás részek hatására az Óvoda és Művelődési Ház fenntarthatósága jobb lesz, az épület használói komfortosabb körülményeket tapasztalhatnak.

 

Projekt építésen felüli szakmai tartalma:

-          tervezői munka,

-          előkészítéshez kapcsolódó egyéb szakértői tanácsadás,

-          közbeszerzési eljárás lefolytatása,

-          pénzügyi tanácsadás,

-          műszaki ellenőri munkák,

-          és a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

 

 Varsád, 2017. október 25.

 
Felhasználónév:
Jelszó: