A szavazás szünetel  


Helyi hirek | Eseménynaptár | Egyház | Sport
Kultúra | Oktatás | Felhívások | Helyi újság

Az idős és a fiatal is fontos

Hangulat A falu nyugalmát csak a nagy esőzések zavarják meg. Van vezetékes gáz és ivóvíz, a szennyvízcsatorna hiányzik 2005-06-18A varsádiak valahogy összetartanak. Akik elköltöztek a faluból, azok is hangsúlyozzák, hogy honnan származnak.

- Kis település vagyunk, igyekszünk odafigyelni egymásra - mondta Andrási Zoltánné polgármester. Örülnek, hogy 2003-ban például tizenkét gyerek született a faluban, s négy többgyermekes család is a településre költözött. Az óvoda jövője biztosnak tűnik, az iskolások már a hetvenes évek óta Gyönkre járnak tanulni. A gyerekek mellett igyekeznek gondoskodni az idősekről is, hogy lehetőleg mindenük meglegyen - mondta a polgármester. Olyan munkanélküli, aki alkalmi munkát sem talál a településen, nagyon kevés van. A szociális segélyezetteket közcélú dolgozóként alkalmazzák. A nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetével kedvezményes vásárokat szerveznek. A nyugdíjasokat érintő információkról tájékoztatják őket. Az önkormányzat igyekszik bevonni a fiatalokat a helyi közéletbe, akik ehhez jó partnerek.

Nagy a falu vízgyűjtő területe, ezért nagyon odafigyelnek a vízelvezető árkok karbantartására. A legutóbbi felhőszakadáskor a víz már átszaladt a településen, csak a hordalékot kellett eltakarítani. A belterületi utak, járdák karbantartása, felújítása is megkezdődött.

 Andrási Zoltánné
Figyelik a pályázati lehetőségeket. Kilencmillió forintért egy útszakaszt már átépítettek, még egy újabb szakaszát a napokban fejezik be. Pályáztak járdafelújításra. Még távolabbi és nagy feladat a csatornahálózat kiépítése.Felhasználónév:
Jelszó: